стафидати-маслини

Стафидати маслини Regina (различни сортове)

5/5

Най-характерно за маслините стафидати, е че са изсушени, като начините на сушене са 2.

При сушене по традиционната технология с морска сол процесът отнема почти 1 година. По този начин са изсушени стафидати маслините от видовете Халкидики и Тасос

Другата методология за приготвяне на стафидати маслини е изпичане във фурна на ниска температура за 48 часа.  Този метод е характерен за маслините от вида Каламон и Амфиса.

Характерно за вкуса на маслините стафида, е че в следствие на ниското съдържание на вода в маслината вкуса става много наситен.

Другото характерно е по-ниското съдържание на сол в сравнение със същата не-стафидна маслина от същия сорт. Намаляването на количествата сол в тези маслини се дължи на процеса на изсушаване.

Видове Стафидати

Стафидата Амфиса

Стафидата Каламон

Стафидата Тасос (Трумба)

Стафидата Халкидики

Препоръчани Продукти

Черни Маслини

Натурални Спарта

Турски Маслини